Olcsó pénzátutalás Angliából Magyarországra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Vigyázzatok az átvert magyarokkal
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
JoshUK
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jan 17, 2011
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2011. Január 17. Hétfő, 11:40    Hozzászólás témája: Vigyázzatok az átvert magyarokkal Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocs hogy ide irom, de ezt mindenkinek tudnia kell!!!!!!


Tudjátok, nem csak azok a köcsögök, akik lehuzzák a másikat. Én például segitettem egy párnak, akiket Londonban átvertek és lehuzták őket. Nem nagy képüségből, de ingyen és bérmentve.
Nah a szitu a következő: Eljöttek ide hozzánk, bevittem őket a munka helyemre, ahol én már 6 honapja dolgoztam és nem elég hogy segitettem nekik, loptak a kasszábol pénzt, amiért engem vontak felelösségre, mivel én (voltam) a kisfönök a melo helyen. Sikeresen kiturtak a melombol, mert ezeknek a kis köcsögöknek nem tetszett, hogy én 2x annyi pénzért fele annyi munkát végzek. De kérdem én, egy alkalmazott, vagy egy kicsivel magasabb fokon álló ember egy fizetést kap????? Hát nem.
Ez csak egy kis része annak, mert aki tud angolul tud munkát találni. Nah de hogy a házbol is kiturjanak, ahova befogadtam őket, az már kicsit sok. Most ha nem találok hamar munkát, mehetek az utcára 2 köcsög miatt. Miért van az ha valakinek segitesz te vagy a világon a legroszabb ember, ha belerugsz, te vagy az isten??? Segitettem nekik, mert megsajnáltam öket, és igy se munkám, se fedél a fejem fölött. Kérdem én, mért azt kell bántani aki segit???? Örülnének, hogy a rosszbol jol jöttek ki. Ezek a magyarok Angliában. Nekem ezért vannak szinte csak külföldi barátaim, haverjaim. Egyéb meglátásokat, véleményeket szivesen várok!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
caniko
Haladó
Haladó


Csatlakozott: Sep 04, 2010
Hozzászólások: 62
Tartózkodási hely: West Byfleet

HozzászólásElküldve: 2011. Január 17. Hétfő, 17:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia JoshUK!

Nagyon sajnálom ami veled történt.Igen ez sajnos a magyar mentalitás,de azért a magyarok közül sem mindenki ilyen,tudom ez téged most nem vigasztal.Én Croydon-n élek a párommal.Ha szállás kell vedd fel Encivel a kapcsolatot,ugyanis a házban ahol élünk van most 4 embernek hely.két szoba,igaz hogy pároknak szokta kiadni,de beszélj vele.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Platschu
Haladó
Haladó


Csatlakozott: Mar 19, 2009
Hozzászólások: 97

HozzászólásElküldve: 2011. Január 22. Szombat, 0:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem inkább olyan tapasztalatom volt, hogy hazalátogattam aztán vagy az irigység jelent meg pár ismerősömnél vagy előadták, hogy intézzem már el, hogy ők is kint kapjanak munkát, de persze úgy, hogy nem beszélnek angolul és egy fűszálat nem tesznek keresztbe érte. Így azért elég nehéz segíteni. Szomorú
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sini
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jan 12, 2011
Hozzászólások: 6

HozzászólásElküldve: 2011. Február 2. Szerda, 5:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Josh!

Megdöbbentő, amit írtál, és sajnos, szerintem sokan egyet értenek abban, hogy ilyesmi az "átlag" magyar mentalitás. Ami később nagyon megnehezíti az új emberekhez való hozzáállást, és bizalmatlanná tesz, mert szerencsére azért tényleg nem mindenki ilyen. Na de ha a saját károdon kell megtapasztalnod? Tudom, hogy Téged nem vigasztalnak most mások "sztorijai", de én is egy Londonban élő magyarral jártam meg. Akkor még a "párom"-ként hazalátogatott, ahol ingyen szállás, ingyen kocsihasználat fogadta, segítség ügyintézésben. Aztán sikeresen meggyőzött, hogy menjek utána - akkor még nem gondoltam arra, hogy jól jött volna neki az ingyen angol tanár is, illetve a szállásköltség megfeleződése - úgyhogy munkahelyi felmondás, és egy röpke 100.000 Ft-s kölcsön neki, hogy ne tegyék ki a szállásáról.
Aztán nekem december közepén meghalt édesapám, rá két napra kirúgott, én meg itt maradtam a ketyegő felmondással és mivel én is úgy kértem számára kölcsön a pénzt ismerőstől, az adóssággal. Azóta annyit tudok, hogy telefonszámot cserélt, elköltözött az addigi szállásáról és nem érem el semmilyen módon.
Elszomorító, hogy a magyarok többsége ilyen: addig létezel számára, amíg hasznot húz belőled, nem érdekli, milyen áron és hogy Te emiatt milyen helyzetbe kerülsz, a lényeg, hogy megkapja, amit akar.
Remélem, mihamarabb találsz munkát és megmutatod ennek a párnak, hogy nem bánhatnak el Veled!

Üdv,

sini
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Slayer
Újonc
Újonc


Csatlakozott: May 01, 2010
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2011. Február 8. Kedd, 19:08    Hozzászólás témája: Vélemény Hozzászólás az előzmény idézésével

Amit itt olvastam az csak kissé döbbentett meg.Sajnos teljesen mindegy a világ melyik végén vannak a magyarok mindig van olyan aki a másikat hülyének nézi és lehúzza.De és ezen van a hangsúly nem mindenki ilyen,hál istennek.Nekem már itt Magyarországon is sok rossz de jó tapasztalatom is van kb. felesben.Sajnos mindenhol és lassan mindenkinek van kellemetlen tapasztalata,de ne feledjük el a pozitív dolgokat sem.A magyar ritkán ad hangot a hálájának nyilvános fórumon de a haragjának annál hamarabb.Lehet hogy kicsit flúgosnak fognak tartani de én 90%-ban adok esélyt az embereknek ha módomban áll.A 10 % az már a mosdatlan kategória aki nem is akar változtatni az életén és csak a napi kannás borra gyűjt.

Ez persze csak magán véleményem,de sajnálom azokat akiket lehúztak igy vagy úgy.Nem ezt érdemelnénk meg.
_________________
Windows lefordítva apacsra: Sápadt arcú várni homokóra.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Jony
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Feb 19, 2011
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2011. Február 19. Szombat, 11:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Megdöbbenve, de nem meglepve olvastam a sorokat, amit írtatok. No mi pont úgy vagyunk, hogy angol nyelvtanulás és az A és B út is vezethet valahová. Soha de soha nem értettem meg, hogy miért jó így elbánni a saját honfitársunkkal és értékelni, hogy segítettek ha bajban vagyunk dolgot. Persze sajnos tudhatjuk a választ, ha mélyen magunkba és a hazai helyzetbe nézünk. Ez nevelődött belénk.

Kicsit elkeseredve teszem fel a kérdést, hogy ha ottkint segítséget kérek, akkor alapból már senki sem lesz, aki infó szinten megszólal majd magyarul?

A rokonom szinte egy dekára ilyen sztorit mondott el nekünk nemrégen. Az rúgott belé a legnagyobbat, akinek lenyújtotta egykor a segítő kezet...

Azoknak baj ez, akik közösségben és a másikat tisztelve "együtt könnyebb, jobb lehet" elvet követték idehaza is. Talán pont e miatt kényszerülünk arra, hogy mennünk kell, mert ha idehaza a pozitív hozzáállásra szinte csak negatívot kapsz és sehova sem vezet az út, hát másfele kell menni.

Azért én kívánom, hogy legyenek a magyarokkal kapcsolatosan jó tapasztalatok is.

Jony
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sini
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Jan 12, 2011
Hozzászólások: 6

HozzászólásElküldve: 2011. Február 23. Szerda, 6:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudjátok, nem rég beszélgettem valakivel, aki szintén készül ki. Tanácsot kért egy régebb óta kint élő barátjától, mégis, hogy álljon neki, mire számítson. A srác két dolgot tanácsolt neki:
1. Tanuljon meg rendesen angolul.
2. Kerülje el a magyarokat.

Arra meg mi figyeljünk oda, hogy az ellenpéldákat jegyezzük meg jobban - azokat az embereket, akikre lehet számítani, akik nagybetűs barátok, mert bizony ilyen is van! - és ne az ilyen és ehhez hasonló "embereket".

Üdv,

sini
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bertie
Guru
Guru


Csatlakozott: Oct 30, 2008
Hozzászólások: 576

HozzászólásElküldve: 2011. Február 23. Szerda, 7:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Nyújtsd oda a kisujjadat, és az egész kezedet akarja"

Ezt a mondást először négerrel, majd később cigánnyal is halottam, de rá kellett jönnöm, ez igazából ránk, magyarokra érvényes, sajnos. És tisztelet a kivételnek...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru


Csatlakozott: Feb 12, 2006
Hozzászólások: 1848
Tartózkodási hely: Farnborough

HozzászólásElküldve: 2011. Február 23. Szerda, 8:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sini írta:
Tudjátok, nem rég beszélgettem valakivel, aki szintén készül ki. Tanácsot kért egy régebb óta kint élő barátjától, mégis, hogy álljon neki, mire számítson. A srác két dolgot tanácsolt neki:
1. Tanuljon meg rendesen angolul.
2. Kerülje el a magyarokat.

sini


Ebbol az 1. pont a lenyeges. A 2. nem, ugyanis ha tudsz angolul, akkor NEM vagy raszorulva azokra, akik (esetlegesen) atbaffak a fejedet. A tobbi magyarral meg semmi gond nincs, szerintem, miert lenne abbol gond ha elmegy sorozni egy masik magyarral?

Amit sokan nem ertenek meg: ki az aki egy vadidegennek segit mindenfele anyagi ellenszolgaltatas nelkul (nem tanaccsal, hanem pl azzal, hogy elkiseri ide-oda, tolmacsol neki, stb)? Terez Anya 2.0? Most komolyan! Lehet, hogy egyszer-ketszer megcsinalja, de azt is leginkabb olyanoknak, akit ismer legalabb valamilyen szinten.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
girl36
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Feb 23, 2011
Hozzászólások: 3

HozzászólásElküldve: 2011. Február 23. Szerda, 14:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sajnos en is nagyon hasonloan jartam. 6 het szallas, koszt, mindenhova furikazas, mindennek utannajaras, allando tolmacskodas es napi angolorak utan mind persze teljesen ingyenes, 'kedves' magyar vendegeim, nem csak mindent megprobaltak elvinni a hazbol amihez hozza tudtak nyulni, de hosszu gyalazo emaileket kaptam utanna.
Nagy szeretettel, kedvvel, es pozitiv hozzaallassal segitettem, de annyira megdobbentett ez az 'elmenyem' hogy nem hiszem hogy eletemben meg egyszer segitenek magyar hontarsaimnak.
Akarmennyire is buszke vagyok arra hogy magyar vagyok Angliaban.
Akaramennyire is hires az a magyar vendeglatas.
Es igen igazad van seci - ki az az idiota aki masnak segit? sajnos en voltam
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bertie
Guru
Guru


Csatlakozott: Oct 30, 2008
Hozzászólások: 576

HozzászólásElküldve: 2011. Február 23. Szerda, 20:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Amit sokan nem ertenek meg: ki az aki egy vadidegennek segit mindenfele anyagi ellenszolgaltatas nelkul (nem tanaccsal, hanem pl azzal, hogy elkiseri ide-oda, tolmacsol neki, stb)? Terez Anya 2.0? Most komolyan! Lehet, hogy egyszer-ketszer megcsinalja, de azt is leginkabb olyanoknak, akit ismer legalabb valamilyen szinten.

-seci


egy olasz kollágám mondata, pedig már több mint 4 éve mondta, a mai napig a fülemben cseng:

"miért segítsek neki? csak azért mert olasz, és egy nyelvet beszélünk? soha nem láttam előtte, azt se tudom, kicsoda, lehet akárki..."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
beniCoRE
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 31, 2011
Hozzászólások: 4
Tartózkodási hely: TMFNYKBAQSORDDRLYO

HozzászólásElküldve: 2011. Április 1. Péntek, 13:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát nemszívesen olvasom ezt a hozzáállást,igaz aki visszaél ilyen dolgokkal azokat szánom és majd visszaüt rájuk,de szerintem bőven akad még jó tett helyébe jót várj ember is Kacsintó Szóval aki volt olyan rendes hogy segített ne szegje kedvét,maximum óvatosabb lessz,de tiszta lelkiismeretű Nagyon boldog
_________________
PápuaGUNNA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
legjoe
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Apr 05, 2011
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2011. Április 5. Kedd, 13:28    Hozzászólás témája: Március 15 körül Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Engem is hasonló jó tanácsokkal láttak el. Miszerint kerüljem a Magyarokat Mosoly
Logikus, hiszen itthon is pontosan ezt csináljuk egymással. Szánalmas és szomorú is egyben.
Pár hétig turistáskodtam Londonban. Volt egy nap amikor busszal próbáltam meghódítani Londont Mosoly
Kb egy óra buszozás után a mentő megoldáshoz kellett folyamodnom. Metró.
Éppen Harlesdenben bukkantam egy metró megállóra. Várakozás közben látom/hallom, hogy egy hölgy telefonon Magyarul beszélget és közben szemmel láthatóan próbál eligazodni, hogy merre is van jelen pillanatban. Látom a bőröndjén, hogy Ferihegy 1 en szállt fel. Tudjátok a kis narancssárga fecni a bőröndön. Metró megérkez lány ajtón leskelőd Mosoly hogy vajon merre megy és melyik metró is ez.
A hülye is látja, hogy turista Mosoly
Odaléptem tudván, hogy Magyar és segíteni kellene neki. Nem voltam tolakodó. Egyszerű voltam mint egy faék. Annyit mondtam. „ Szia erre szükséges lesz” MAGYARUL. Majd átnyújtottam neki egy kis metró térképet. Nekem kettő volt. Majd ezzel a lendülettel hátra is léptem, jelezve, hogy nem akarok összeköltözni vele Mosoly Kedves hangon mosolyogva megköszönte ANGOLUL és még mondott pár kedves szót ANGOLUL Mosoly
Mondhattam volna neki, hogy ne fáradjon az Angol nyelvleckével, mert tudom, hogy Magyar. De minek ?
Én csak egy turista voltam. Megértem a helyzetét. Neki is szóltak vagy magától rájött, hogy kerülni kell a honfitársait. Joggal.
Csak azért, mert egy nyelvet beszélünk nem kell mindjárt egy tálból cseresznyéznünk.
Ezzel az egésszel csak azt akarom mondani, hogy ésszel kell kerülni és ésszel kell barátkozni.
Az Olasznak van igaza.

Sajnálatos viszont, hogy JoshUK nál eljátszották a bizalmat. Mostantól azoknak sem fog segíteni akik tényleg megérdemelnék.

Részemről jövő hónapban visszalátogatok élvezni a város hangulatát.
Kerülni fogom a „jófejkedve „viccesen közeledni próbálok Magyarokat, és az áldozat szerepében tetszelgőket is. Annak fogok „térképet” adni akiről én úgy ítélem meg, hogy szüksége van rá.
Azért reménykedem, ha én rossz helyzetbe kerülök, lesz egy „Josh UK” a közelemben.

Mert jó ember vagy csak rossz lóra tettél.

„May the Force be with us”
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gatto
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Apr 13, 2011
Hozzászólások: 11

HozzászólásElküldve: 2011. Április 14. Csütörtök, 19:53    Hozzászólás témája: :) Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy valamit megtanultam amikor kint voltam . A világon mindenkiben meg lehet bizni ott kint kivéve a Románokat és Magyarokat. Magyar magyarnak az ellensége oda kint Mosoly Farkas törvény
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kardosge
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Apr 15, 2011
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2011. Április 15. Péntek, 16:18    Hozzászólás témája: Bélyeg beszerzésben kérnék segítséget! Hozzászólás az előzmény idézésével

Szép napot!

Most találtam rá erre a honlapra. Budapesten lakó anyuka vagyok, segítséget szeretnék kérni angliai magyartól. Úgy értesületem, Vilmos herceg esküvője előtti héten (csakis ezen a héten) árusítani fognak az angliai postákon az esküvő alkalmából, a hercegi párról kiadott bélyeget. Ezekből szeretnék beszerezni.
Nem tudom, akad-e valaki ezen a fórumon aki segíteni tudna, vagy továbbirányítana valakihez, aki megoldaná.
Segítségüket előre is megköszönöm. További szép napot kívánok
kardos eva, budapest
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group