Kirúgták a Magyarokat
Dátum: 2007. szeptember 10. hétfő, 21:03
Rovat: Általános hírek UK


Domino's Pizza Logo

Kirúgták a Magyarokat

 

Hat Magyar munkást elbocsátottak egy Derby-ben üzemelő pizza forgalmazó cégtől mivel úgy ítélték meg, hogy azok „törvénytelenül” dolgoztak. >>>Kirúgták a Magyarokat

 

 

Hat Magyar munkást elbocsátottak egy Derby-ben üzemelő pizza forgalmazó cégtől mivel úgy ítélték meg, hogy azok „törvénytelenül” dolgoztak.

 

Ezek után a hat magyar újra munka után nézett és a múlt héten lejzajlott beavatási procedúra után a Somercotes –ban lévő Thorntons’ csokoládégyárba fel is vették őket dolgozni.

 

Mióta a Magyarokat júliusban kitették a Global Pizza-ból, amely egyébként a Domino’s Pizza frenchise vállalata, ez az első munkájuk.

 

Eredetileg még a Normanton-ban lévő Walbrook Road-i otthonukból is ki akarták őket üldözni, mivel a lakást a pizzás cég bérelte számukra, mint munkásszállást. Amikor azomban a Főbérlő tudomására jutott a helyzet, ő megengedte nekik, hogy maradjanak.

 

Most, hogy újra munkát találtak, pozitívan néznek a jövőbe, és szeretnének Derby-ben maradni. A 24 éves Pali Zsolt így nyilatkozott: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre találtunk munkát. A beavatás jól sikerült és a Thorntons-nál mindenki nagyon kedves volt hozzánk. Alig várjuk, hogy kezdhessünk, főképp, mert közel van Derby-hez, és mi szeretünk itt élni.”

 

Az Evening Telegraph először júliusban adott hírt a történtekről.

 

A Global Pizza körzeti managere levél útján összesen nyolc embert bocsátott el azon a címen, hogy nem bizonyították, hogy joguk van munkát vállalni az Egyesült Királyságban. A munkások kijelentették, hogy kitöltötték a szügséges Home Office (bevándorlási hivatal) nyomtatványokat és vissza is juttatták azokat a céghez.

 

A dolgozók továbbá elmondták, hogy különböző pénzbeli lefogások is előfordultak a pizzás céggel tartó munkaviszonyuk ideje alatt lakbér, szolgálati jármű használata címszóval, sőt néhány esetben még az is előfordult, hogy nem volt pénz a borítékban és még ők tartoztak a cégnek.

 

Zsolt és barátai őszintén remélik, hogy most már békében letelepedhetnek Derby-ben.

 

A Thorntons szóvivője megerősítette, hogy, hogy a dolgozók a hét folyamán megkezdhetik munkaviszonyukat a csokigyárban.

 

„Örömmel tölt el bennünket, hogy sokan válasszák a Thorntons-t munkahelyül és reméljük, hogy dolgozóinkat teljes megelégedéssel tölti el általunk biztosított munkaviszonyuk.”

 

A másik két elbocsátott dolgozó jelenleg Magyarországon tartózkodik, de októberre tervezik visszatérésüket Nagy-Britanniába és ők is Derby-ben szeretnének letelepedni.


 

Forrás: Evening Telegraph

Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=87