Beázik a Buckingham Palota
Dátum: 2007. június 29. péntek, 12:39
Rovat: Általános hírek UK


Beázik a Buckingham Palota

Az Angol királynő az adófizetők pénzéből akarja fedezni Londoni háza, a Buckingham Palota javításait. II.Erzsébet személyes vagyona 2 milliárd Fontsterling körül mozog, >>>

II. Erzsébet Angol Királynő


Beázik a Buckingham Palota

 

Az Angol királynő az adófizetők pénzéből akarja fedezni Londoni háza, a Buckingham Palota javításait.

II.Erzsébet személyes vagyona 2 milliárd Fontsterling körül mozog, mégis évi 1 millió fontot kér az adófizetőktől otthona javítási költségei fedezésére. Teszi ezt annak tetejébe, hogy az Angol királyi család például a tavalyi évben mintegy £37.3 milliót kapott az államtól. Szó ami szó, a Buckingham Palota épületére tényleg ráfér egy kis javítás, mert sérült a tető és a homlokzatról is potyognak a kődíszítések. Az egyik ilyen leomló kődísz csupán centikkel hibázta el Anna hercegnő kocsiját.

A jelentések szerint nem csak a Buckingham Palotával vannak gondok, de a királyi család más birtokain is hatalmas az épületek felújítási listája, beleértve a királyi család nyári otthonát, a Windsori Kastélyt is. Sir Alan Reid, a Brit uralkodó magán pénztárának kezelője így nyilatkozott: "Ha azt akarjuk, hogy történelmi épületeink biztonságosak maradjanak, akkor nagy szügség van rá, hogy a költégvetést évi 1 millió Fonttal megemeljék."

A Királynő tegnap közzétett financiális jelentésében a rezsiköltségek emelkedését okolják a királyi pénztár jelentős megcsappanásáért.

Az Angol uralkodói család utazási költségei a tavalyi évhez viszonyítva 5.5 millióról 5.6 millióra nőttek. A királyi vonatot 11-szer használták, ez utanként mintegy 63, 000 Fontba került.

A legdrágább hivatalos külföldi útjuk, amely során Károly herceg és párja, Cornvall grófnője a Golf öbölbe és Boszniába látogatott februárban 345, 710 Fontsterlinget emésztett fel. Egy másik kiruccanás, mely során a hercegi páros Amerikába repült 59, 045 Fontba került.

Hát igen... a királyok tudnak élni...


Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=82