Tour De London
Dátum: 2007. június 24. vasárnap, 13:45
Rovat: Rendezvények, színház,cirkusz,mozi


Tour de France - London

Tour De London

A kerékpározás szerelmeseinek ezreire számítanak Londonban a világhírű Tour de France startjának megtekintésére. A világ egyik legnagyobb sporteseménye először kezdődik Londonban, s ennek megünneplésére a város számos helyein  >>>Tour De London

 

A kerékpározás szerelmeseinek ezreire számítanak Londonban a világhírű Tour de France startjának megtekintésére. A világ egyik legnagyobb sporteseménye először kezdődik Londonban, s ennek megünneplésére a város számos helyein ünnepi rendezvényeket szerveznek. A maratoni kerékpárverseny startja, amit "Grand Départ" néven ismerünk három napig fog tartani és július 6-án pénteken kezdődik.

A világhírű kerékpáros sztárok szurkolóit karneváli hangulat várja majd London központjában és egyéb helyein. A "Buli" július 6-án a Trafalgar Square-en tartott nyitóünnepséggel kezdődik. A kétnapos start a következő napon az úgynevezett "Prologue"-vel indul, ami egy London utcáin történő egyéni verseny lesz és ennek győztese viselheti majd a tradicionális sárga mezt a másnapi szakasz startján. Vasárnap következik az első szakasz, amely 126 mérföld (202.77km) hosszúságú, Londonban kezdődik és Dartford után Kent vidékén át Canterbury-ben ér véget. A "Prologue" ugyanúgy, mint az első szakasz (Stage One)egy hatalmas karnevál kavalkád, a "Caravanne Publicitaire" után kezdődik majd, amely során mintegy 230 jármű vonul fel a versenyszakaszok útvonalán. Ezekről sok-sok ingyenes reklámcuccot osztogatnak majd a nézőközönségnek.  A világ legnagyobb kerékpárversenyének 104 éves történelmében ez az első eset, hogy Anglia fővárosában, Londonban szervezik meg a "Grande Départ"-ot. A Tour de France Londoni startja nagy szerepet fog játszani a főváros abbani szándékában, hogy népszerűsítse a kerékpározást. A Transport for London felmérése szerint szerint 2000-hez viszonyítva 83%-os növekedés van a londoni kerékpározók táborában, tehát a kerékpározás Anglia fővárosában egyre népszerűbb.

London Polgármestere és a Transport for London ebben az évben mintegy 36,000,000 Fontserlinget fordít a város kerékpár-barát fejlesztésére.

Hol nézhetjük meg a versenyt?

Prologue (szombat): Az 5 mérföldes útvonal legtöbb pontján nézőkorlátokat fognak felállítani és óriáskivetítők is lesznek elhelyezve. A kerékpárversenyzők Whitehall-ból indulnak és útvonaluk további pontjai a Houses of Parliament, Victoria Street, Buckingham Gate, Green Park, Wellington Arch, Hyde Park, Constitution Hill és a cél a The Mall-nál lesz.

Stage One (vasárnap): Nem lesznek mindenhol nézőkorlátok. A versenyzők a The Mall-tól indulnak és a következő főbb pontokon haladnak át: Admiralty Arch, Temze part, Houses of Parliament, Westminster Bridge, Royal Festival Hall, National Theatre, Lackfriars Bridge, Ludgate Hill, St Paul's Cathedral, Tower of London, Tower Bridge, Bermondsey, Deptford, Grenwich, Woolwich, Abbey Wood, ezután Kent vidéke és a végállomás, Canterbury.

Ezenkívül a királyi parkokban és a Trafalgar Square-n óriásképernyők lesznek felállítva a közönség részére és speciális elkülönített nézőtérrésszel a mozgássérültek számára.

További információkért (angol nyelven) kattints ide.


Írta Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=79