Angliai építőipari vállalkozók figyelem!
Dátum: 2007. február 21. szerda, 22:45
Rovat: Angliai hasznos info


Angliai építőmunkás

Angliai építőipari vállalkozók figyelem!

Változik a CIS törvény. 2007 Április 6-tól a jelenlegi CIS sémának egy új rendszer lép a helyébe.  Az, hogy valaki alkalmazott, vagy magánvállalkozó >>>Angliai építőipari vállalkozók figyelem!

 

Változik a CIS törvény. 2007 Április 6-tól a jelenlegi CIS sémának egy új rendszer lép a helyébe.

Az, hogy valaki alkalmazott, vagy magánvállalkozó a munkavállalás feltételeitől és a munkaszerződéstől függ, nem attól, hogy az alvállalkozónak van-e CIS4 kártyája. A fővállalkozó kötelessége meghatározni a nála dolgozó alvállalkozók munkavállalói státuszát, és 2007 Áprilisától egy nyilatkozatot is alá kell írnia, amivel igazolja, hogy ezt a kötelességét el is végzi.

2007 Áprilisától nem lesz többé CIS kártya, Certificate, vagy CIS25 voucher.
Egy új alvállalkozó felvételekor a fővállalkozónak értesítenie kell az adóhivatalt (HMRC), és megbizonyosodni róla, hogy az érintett alvállalkozót bruttó-ban vagy nettó-ban kell fizetnie.
Ez feltehetően kiküszöböli majd a műanyag CIS kártyákkal való visszaélést (csalást) is. Ha például a bizonyos alvállalkozó nincs benne az adóhivatal rendszerében, akkor magas adószintet rónak ki rá, míg meg nem bizonyosodnak róla, hogy ki az illető, és milyen adóosztályba kéne lennie.
A fővállalkozónak a kifizetésekről havi elszámolást kell küldenie az adóhivatalba, s ezzel együtt kell beküldenie a nyilatkozatot is, amin igazolja, hogy a listán szereplő alvállalkozók nem állnak alkalmazásban nála. Ha e kötelességének nem tesz eleget, akkor az pénzbírságot von majd maga után.

Azoknak a fővállalkozóknak és alvállalkozóknak, akik a jelenlegi CIS séma alatt már regisztrálva vannak nem kell újra regisztrálniuk.
Az új alvállalkozóknak és azoknak, akik ideiglenes CIS kártyával rendelkeznek, és az érvényét veszti (lejár) mielőtt az új séma indul, regisztrálniuk kell az adóhivatalnál (HM Revenue and Customs).

 

Hasznos linkek (angolul):
Új CIS                      -
http://www.hmrc.gov.uk/new-cis/index.htm
Alkalmazott v. vállalkozó - http://www.hmrc.gov.uk/employment-status/index.htm
Az adóhivatal honlapja      - http://www.hmrc.gov.uk/


Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=75