A világ legdrágább vasúti jegye
Dátum: 2007. január 04. csütörtök, 20:15
Rovat: Általános hírek UK


Londoni Underground

A világ legdrágább vasúti jegye

Ha valaki Londonban él, és esetleg kedve lenne a világ legdrágább vasúti utazásához, annak nem kell csillagászati összegekre gondolnia, és nem is kell messzire mennie >>>A világ legdrágább vasúti jegye

 

Ha valaki Londonban él, és esetleg kedve lenne a világ legdrágább vasúti utazásához, annak nem kell csillagászati összegekre gondolnia, és nem is kell messzire mennie.

De sajnos abba sem szabad beleringatnia magát, hogy hűs francia pezsgőt szolgálnak majd fel neki egy luxus étkezőkocsiban, mint például a híres Orient Express-en.

Igen, kedves hölgyeim és uraim, a világ legdrágább vasúti utazására itt lehet jegyet váltani Londonban, és nem kevesebb, se több, mint £4.00-ba kerül.

Mielőtt nyilvánosan hülyének kiáltanának ki, megmagyarázom;
A 2007 Január 2-i londoni menetjegy árak emelkedésének köszönhetően London központjában (1-es zóna) most £4.00 az ára még a legrövidebb metró útnak is, ha az ember vonaljeggyel utazik.
Na most, a lehető legrövidebb metró út a Piccadilly Line-on található, mégpedig a Covent Garden és a Leicester Square között - a távolság 0.26km. Ígyhát a £4.00 menetjegy, bármennyire hihetetlenül hangzik is, méterenként 1.5 pence-re jön ki.
Ez azt jelenti, hogy méterre elosztva a Londoni metró utazás drágábbra jön ki, mint egy luxus utazás az Orient Express-en. Egy út a legendás vonaton Londonból Velencébe 0.13 pence-be kerül méterenként, ami a londoni metrót TIZENKÉTSZER drágábbá teszi.
Ez az őrült menetjegy ár még a világ második legdrágább metró jegyáránál (a Tokiói metró - £1.51/vonaljegy) is két és félszer drágább.
New York-ban a metrójegy ára £1.07, és Rómában például 67 pence-ért metrón és buszon egyaránt 75 teljes percen át utazgathat kedves utas.

Hát nesze nekünk londoniaknak; még egy dolog, amiről London híres lesz!

Egyébként az új menetjegy információkat megtalálhatják honlapunkon:

http://www.magyaroklondonban.com/content-39.html

Vagy a Transport for London honlapján:

 http://www.tfl.gov.uk/tfl/fares-tickets/2007/ticket-info.asp

 


Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=73