Londoni buszos körutazás
Dátum: 2006. október 24. kedd, 22:44
Rovat: Angliai hasznos info


Londoni buszos körutazás

Üdvözöljük Londonban, és üdvözöljük "Az Eredeti Körutazáson". Így üdvözlik a Londoni turistákat, a város egyik legnagyobb nyitott tetejű buszos körutazását szervező cég. >>>

The Original Tour London


Londoni buszos körutazás

Üdvözöljük Londonban, és üdvözöljük "Az eredeti Körutazáson". Így üdvözlik a Londoni turistákat, a város egyik legnagyobb nyitott tetejű buszos körutazását szervező cég.

Jó néhány éve itt élek Londonban, de még mindent én sem láttam azok közül a látványosságok közül, amiket ha már az ember Londonba jön, érdemes megnézni. Édesanyám néhány hete meglátogatott, és ez ösztönzött, hogy keressek valami jó kis megoldást arra, hogy minél többet megmutassak neki Londonból abban a pár napban, amit ugyancsak elfoglalt életéből rám és Londonra tudott szakítani. Szinte minden nap látom ezeket a szép, piros, emeletes buszokat, melyeknek oldalán a következő felirat díszeleg: "The Original Tour". Rajta mosolygó kirándulók kattogtatják fényképezőgépeiket, sőt, a legfanatikusabb Japán turisták még esőben is a felső dekken dekkolnak (persze fülig érő mosollyal az arcukon). Így egy szép napos reggelen mi is felültünk a piros busz felső szintjére és mondhatom, nem bántuk meg.

A "The Original Tour" vállalat 1951-ben alakult a Brit Fesztivál idején, és mára a világ legnagyobb és legnépszerűbb városnéző turista operátorává nőtte ki magát.

Mennyibe kerül?

A menetjegy ára: £18.00, internetes előrendelés esetén £16.50
Gyermekjegy (5-15): £12.00  internetes előrendelés esetén £11.00
Családi jegy
(2 feln./3 gyerm.): £72.00  internetes előrendelés esetén £60.00

Mit kapunk ezért?

Nos, elsősorban talán azt említeném, hogy a buszjegy 24 óráig érvényes, ami azt jelenti, hogy 24 óra leforgása alatt az utas annyiszor száll fel és le a buszról, ahányszor csak akar. A busznak minden lényegesebb turisztikai látványosságnál van megállója. Ha az ember úgy gondolja, hogy valamit közelebbről is szeretne megnézni, akkor nyugodtan leszállhat, körbejárhatja például a Buckingham Palota csodálatos épületét, vagy a Tower of London-t, s miután jól elfáradt a gyaloglásban, újra visszaszállhat a buszra (ha persze a jegyét leszálláskor jó öreg szokás szerint nem dobta az első kukába) pihenni egyet, míg oda nem ér a következő látványossághoz. És ezt teheti kerek 24 órán keresztül. Ha valaki nem akar leszállni, akkor sincs gond, hisz a buszból csodálatos panoráma nyílik a város legnagyobb nevezetességeire. Négy különböző útvonal közül választhatnak, vagy akár elmehetnek mind a négy útra, természetesen ugyanazzal a jeggyel.

Az útvonalak a következők:

The Original Tour (Sárga vonal) - angol nyelvű túravezető kommentálásával a kb 2 órás út alatt a következő látványosságokat tekinthetik meg: Buckingham Palace, Piccadilly Circus, The National Gallery, Downing Street, Big Ben, London Bridge, St. Paul's Cathedral, Tower Bridge, The Tower of London és a Westminster Abbey.

The City Sightseeing Tour (Piros vonal) - az idegenvezető kommentár felvételről hangzik hét nyelven (magyarul sajnos nem). Ezt a túrát ajánlják a legjobban, talán ez mutatja meg legjobban a várost. A túra ideje kb 2 óra és ha ezt választják, a következő látnivalók tárulnak majd a szemük elé: Madame Tussauds, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, The National Gallery, Downing Street, Big Ben, London Bridge, St. Paul's Cathedral, Tower Bridge, The Tower of London és a Westminster Abbey.

The Da Vinci Code Tour (Zöld vonal) - csak nyáron üzemel ez a Da Vinci Kód témára orientált túra, amely során túravezető kommentálásával nyomon követhetik Dan Brown bestseller novellájában leírt helyszíneket, mint például: King's College, Temple Station, Trafalgar Square, Piccadilly Circus és a Westminster Abbey.

The Museum Link (Kék vonal) - ez a járat főleg azok számára lehet hasznos, akik szeretnének eljutni London külömböző múzeumaiba. Angol nyelvű túravezető kommentár felvételről. A túra időtartama kb 1.1/2 óra, és a következő látványosságokhoz viszi az utast: Kensington Palace, Baden-Powell House, Natural History Museum, Science Museum, Victoria & Albert Museum, Brompton Oratory, Harrods, Knightsbridge, Harvey Nichols, Hyde Park, Ritz Hotel, Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue, British Museum, Russell Square, Wellington Museum, Royal Albert Hall, Albert Memorial, Kensington High Street és a Princess Diana Memorial Fountain.

Emellett, ha valakinek esetleg nem lenne elég a buszozás, nyugodtan folyóra szállhat, pontosabban a Temzére, ugyanis a buszjegy feljogosít egy ingyenes temzei sétahajókázásra is. Ez nagyszerű módja annak, hogy a látogató felfedezze és megismerje a Temze (Thames) két partján álló híres épületeket, mert ott is van bőven és a hét nyelven elhangzó kommentár (magyarul sajnos itt sem) fantasztikus történelmi érdekességekkel ismerteti meg a látogatót. A túra kb 50 perces.

Ha valaki több napra jön Londonba és még marad energiája további látványosságok megtekintésére, a "The Original Tour" jegyirodája kitűnő akciós belépőkkel is szolgálhat külömböző londoni látványosságok megtekintésére, mint például a London Dungeon, a Madame Tussauds, vagy a Tower of London.

A "The Original Tour" fő jegyirodája a Marylebone Road-on található, a Baker Street-i metró állomás előtt, kicsit balra, és egyben ez a fő indulási pont is.

Jegyek rendelhetők a The Original Tour honlapján is: http://www.theoriginaltour.com/

London hivatalosan "a világ legnépszerűbb turista célpontja", s ezt az is bizonyítja, hogy a 12-ik Világ Utazási Díja (World Travel Award) díkiosztásán elnyerte ezt az elismerő címet. Mindenképp érdemes ide látogatni, s aki eljön, annak biztos vagyok benne, hogy egy tartalmas, hasznos, élményekben gazdag, és fárasztó kirándulásban lesz része.


Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=70