British Council Hungary
Dátum: 2006. október 16. hétfő, 23:11
Rovat: Angliai hasznos info


British Council Hungary

A British Council az Egyesült Királyság vezető nemzetközi kulturális és oktatási szervezete, amely segítséget nyújthat azok számára, akik angolnyelv-tudásukat szeretnék fejleszteni, vagy Nagy-britanniában szeretnének tanulni, dolgozni, élni,  >>>

British Council Hungary


British Council Hungary

A British Council az Egyesült Királyság vezető nemzetközi kulturális és oktatási szervezete. Ez a ez a szervezet segítséget nyújthat azok számára, akik angolnyelv-tudásukat szeretnék fejleszteni, vagy Nagy-Britanniában szeretnének tanulni, dolgozni, élni, brit vizsgát szeretnének letenni, vagy csak egyszerűen érdeklődnek a pezsgő brit kulturális élet újdonságai iránt.
A British Council egy Nagy-Britanniában bejegyzett alapítvány, mely a mindenkori kormánytól függetlenül működik. A brit kormány finanszírozásával 109 országban képviselik a Brit kultúrát és oktatást.
Világszerte kapcsolódási pontokat alakítanak ki egyének valamint szervezetek számára, és kölcsönösen előnyös partneri kapcsolatokat segítenek elő az Egyesült Királyság és más országok között.

A szervezet Magyarországon is jelen van, és aktívan tevékenykedik. A Magyar partnereikkel való munkájukban arra törekszenek, hogy bemutassák a Brit kultúra legjavát. Lehetőséget teremtenek arra, hogy minél többen részt vehessenek a Brit oktatásban és kulturális csereprogramokban, és támogatják az angol nyelvtudás fejlesztését Magyarországon. 1987-ben a Magyarország és az Egyesült Királyság között megszületett kétoldalú kulturális egyezmény szellemében mind az egyén, mind a Magyar és Brit szervezetek fejlődését szem előtt tartva folytatják tevékenységüket. Munkájuk független a politikától és őszinte képet közvetít a szigetországról.
Szoros partneri kapcsolatban állnak Magyar és Brit művészeti helyszínekkel és szakmai hálózatokkal, egyetemekkel, könyvkiadókkal és kormányzati szervekkel. Számos projektük keretén belül Magyar és Brit szakemberek működnek együtt, melynek eredményeként jelentős elismerést kapnak Magyarországon és világszerte is.
1963-ban megnyílt központjuk Budapesten található, de emellett országszerte is jelen vannak a megyei könytárakban működő GatewayUK információs hálózat révén.

Ez egy kiváló lehetőség, hogy megadja a kezdő lépést azok számára, akik azt tervezik, hogy Angliában, vagy az Egyesült Királyság más területein próbálnának szerencsét vendégmunkásként, vagy akár a letelepedést fontolgatják. A Brit tanítási rendszer, már ami a nyelvi oktatást érinti, kitűnő, hisz az országban sok-sok éve folyik a külföldiek bevándorlása, így tapasztalatok alapján volt idejük kifejleszteni a legmegfelelőbb módszert arra, hogy idegen anyanyelvű tanulókat angol nyelvre tanítsanak. Ezt jómagam is tanúsíthatom, mert annak idején én is egy ilyen nyelviskolában tanultam angolul.
Tehát, ha valakinek a munkájához, tanulmányaihoz, vagy a szabadideje eltöltéséhez szükséges az angolnyelv-tudás, ezeken a British Council tanfolyamain felkészülhet ezekre a mindennapi nyelvi élethelyzetekre.

Többféle tanfolyam közül lehet választani: Általános és vizsgaelőkészítő tanfolyamok, Üzleti angolnyelv-tanfolyamok, Szakmai angolnyelv-tanfolyamok, és Gyermektanfolyamok.
A különböző tanfolyamok pontos leírását a szervezet honlapján lehet megtalálni:
http://www.britishcouncil.org/hu/hungary.htm

A British Council magyarországi szervezete eseménydús programokkal is szolgál az érdeklődők számára. Csak néhány példa a programajánlatukból:
- Mesekuckó gyermekeknek - Az anyanyelvi tanáraik vezette mesedélutánokon 6-11 éves gyerekek szórakozva tanulhatják az angolt.
- Filmklub -  Rövidfilmek a bevándorlásról, punkokról, underground klubokról – egyszóval a brit fitalok életéről. A vetítések után Kolozsi László esztéta beszélget vendégeivel.
- Quiz around the clock - Nagy-Britanniáról szóló kvíz vetélkedő értékes nyereményekkel.
- Webenglish képzés tanároknak - Ingyenes tréningeken bemutatják, hogyan lehet felhasználni a British Council és a BBC nyelvoktatási honlapjait a tanórán.
- Study Abroad bemutató - Azok számára, akik szeretnének az Egyesült Királyságban továbbtanulni.
- Fényképkiállítások, és még sok más kultúrális jellegű program.
Az aktuális programokat a British Council Hungary honlapján lehet figyelemmel kisérni: http://www.britishcouncil.org/hu/hungary.htm

A magyaroklondonban.com ajánlja a kapcsolatfelvételt British Council magyarországi szervezetével, és feltétlenül ösztönzi az Egyesült Királyságba dolgozni, vagy letelepedni készülőket az előzetes angol nyelvi ismeretek elsajátítására.
Miért? Csak képzeld el, ha Magyarországon nem beszélnél magyarul, vajon mennyi esélyed lenne munkát találni...


Forrás: British Council Hungary
Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=68