A Google 1.65 Billió Dollárt fizet a YouTube-ért
Dátum: 2006. október 11. szerda, 19:26
Rovat: Általános hírek UK


A Google 1.65 Milliárd Dollárt fizet a YouTube-ért

2006 Október 9-én, Hétfőn jelentette be a Google az elhatározását azzal a szándékával kapcsolatban, hogy megveszi a népszerű video-megosztó (video-sharing) weblapot, a YouTube-ot, egy elképesztő 1,65 Milliárd Dolláros összegért. >>>

YouTube


A Google 1.65 Billió Dollárt fizet a YouTube-ért

2006 Október 9-én, Hétfőn jelentette be a Google az elhatározását azzal a szándékával kapcsolatban, hogy megveszi a népszerű video-megosztó (video-sharing) weblapot, a YouTube-ot, egy elképesztő 1,65 Milliárd Dolláros összegért. Az üzlet megkötése után YouTube függetlenül folytatja majd működését a felhasználói közössége és minősége "megőrzése" érdekében - állt a bejelentésben.

Eric Schmidt, a Google-tól azt mondta: " A YouTube csapat egy izgalmas és erőteljes médie platformot hozott létre, amely előnyére szolgál a Google missziójának, hogy rendszerezze a világ információját, és globálisan elérhetővé és használhatóvá tegye. Cégeinknek hasonló értékeik vannak; mindketten mindig a felhasználókat tartjuk szem előtt, és elkötelezettségünk, hogy fejlesszük, és javítsuk az ő élményüket. Közösen született partnerek vagyunk abban, hogy egy nagyszerű szórakoztazó-média szolgáltatást nyújtsunk a felhasználóknak, honlap tulajdonosoknak, és hirdetőknek egyaránt."

"Izgalommal tölt el, hogy olyan források birtokában vagyunk, melyek segítségével gyorsabb lesz az előrehaladásunk, mint valaha bármikor is."- Mondta a YouTube alapítóinak egyike, a 29 éves Chad Hurley az Associated Press-nek adott hétfői interjúja során.

Az Adobe Flash technológián alapuló YouTube weblapon napi 100 millió videót néznek a látogatók, melyek közt vannak film, és tv klippek, zenei videók, és amatőr videók, mint peldául videoblogok.


Forrás: Wikinews
Írta Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=66