£5.35 az új Angol Minimálbér
Dátum: 2006. október 02. hétfő, 22:08
Rovat: Általános hírek UK


UK Bank Notes

£5.35 az új Angol Minimálbér

30p-t emeltek az Egyesült Királyságban a minimálbéren, és a 21 év alattiak bérét is feljebb vitték. Becslések szerint mintegy 170 000 munkás nem kapja meg, >>>£5.35 az új Angol Minimálbér

30p-t emeltek az Egyesült Királyságban a minimálbéren, és a 21 év alattiak bérét is feljebb vitték. Becslések szerint mintegy 170 000 munkás nem kapja meg a minimálbért a munkájáért az országban.

Az adóhivatal (Revenue and Customs) alkalmazottai Április óta több, mint £1.3 milliót fizettek hozzá az alulfizetett munkások béréhez.

A CBI azt nyilatkozta, hogy a minimálbér 27%-kal emelkedett 2002 óta, és további emelkedés várható 2007-ben.

A TUC vezetője, Brendan Barber azt mondta, hogy meg kéne "nevezni és szégyeníteni" azokat a törvényszegő munkáltatókat, akik kevesebbet fizetnek az alkalmazottaiknak, mint a minimálbér.

Továbbá elmondta még, hogy emellett "keményebb bírságot kéne rájuk kiszabni, és kényszeríteni őket, hogy visszamenőleg kamatostól fizessék ki alkalmazottaikat, akiket becsaptak".

Ez biztosítaná az alkalmazottakat, hogy bárol is dolgoznak, igazságos bánásmódban részesülnek.

A Munkaügyi kapcsolatok minisztere, Jim Fitzpatrick azt mondta, a kormány le fog csapni azokra a munkaadókra, akik igazságtalanul bántak könnyen sebezhető alkalmazottaikkal.

"Dolgozó emberek milliói élvezték az általunk érvénybe helyezett létminimummal kapcsolatos rendeletek előnyeit, mint például a minimálbért.

" Ez egyfajta biztonságot adott az embereknek, tudván, hogy igazságos bánásmódban részesülnek, bárhol is dolgoznak".

"Mindenkinek ismernie kéne a jogait a munkaviszonyával kapcsolatban, és ez egy lépéssel közelebb vinne bennünket a munkahelyi igazságtalanság és megkülömböztetés megszüntetése felé".

A 18-21 év közötti dolgozók bére 20p-vel emelkedett, ami jelenleg £4.45, és a 16-17 év közötti dolgozók minimálbére mától £3.30, ami 30p-s emelkedést jelent.

Összehasonlítás képpen az új Britt minimálbér, az £5.35, jelenlegi árfolyamon $10.03-nak felel meg, ami körülbelül a kétszerese az Egyesült Államokban jelenleg hivatalos $5.15-ös minimálbérnek.


Írta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=64