Az Al-Quaeda új videója
Dátum: 2006. október 01. vasárnap, 15:01
Rovat: Általános hírek UK


Az Al-Quaeda második számú vezetője, Ayman al-Zawahri egy új videóban

Az Al-Quaeda második számú vezetője, Ayman al-Zawahri egy új videóban jelent meg, melyben George W. Bush elnököt "hazug"-nak, >>>

Ayman al-Zawahri


Az Al-Quaeda második számú vezetője, Ayman al-Zawahri egy új videóban

Az Al-Quaeda második számú vezetője, Ayman al-Zawahri egy új videóban jelent meg, melyben George W. Bush elnököt "hazug"-nak és "Kudarc"-nak nevezi a terrorizmus elleni háborúval kapcsolatban. A 18 perces videot, melynek címe "Bush, a Pápa, Darfur, és a Keresztesek" az IntelCenter jelentette meg, és az al-Sahab médiaügynökség készítette.

"Nem tudna egyszer az életében becsületes lenni, és beismerni, hogy Ön egy csaló, hazug ember, aki tudatosan becsapta a saját nemzetét, amikor Irak ellen háborúba vezette őket?"

"Bush, maga csaló sarlatán, három és fél év telt el amióta elfogta Khalid Sheikh Mohammed-et, nos, milyennek talált minket mindez idő alatt? Veszteseknek és magunkat megadóknak? Vagypedig mártírokká válva tamadásokat indítunk Isten nevében? Amit Ön Khalid Sheikh Mohammed és a többi muzlim ellen az Ön és az Ön Egyiptomi, Jordáni, Pakisztáni, és más rabszolgáinak börtöneiben elkövetett, nem lehet eltitkolni senki előtt, és mi nem olyan emberek vagyunk, akik elalszunk a zsarnokság alatt, és nem adjuk fel a bosszút míg meg nem bünetjük az ellenünk vétkezőket," tette hozzá Zawahri.

" Az Ön ügynökei az Arab Félszigeten, Yemenben, Egyiptomban, Jordánban,Irakban, Pakisztánban és Afganisztánban az Iszlám katonáinak és fiataljainak ezreit fogták el, akikkel büntetések kínzások széles variációját ízleltették meg. Ők az ellenbizonyíték arra, hogy egyedek képesek lettek volna használható információval szolgálni, és megerősíti Őket bosszú iránti szándékukban," folytatta Zawahri.

A videofelvételen Zawahri kritizálta XVI.Benedict Pápa 2006 Szeptember 12-i muzulmán-ellenes kijelentéseit is, és egyben felhívta a Pápát és az összes keresztényt a muzulmán hitre való áttérésre.

" Ez a sarlatán Benedict visszaidézi emlékünkben elődje, a sarlatán II. Urban beszédjét a XI.századból, melyben az európaiakat ösztönözte , hogy vegyék fel a harcot a muzulmánokkal, és hogy indítsanak keresztes hadjáratokat, mert mint mondta az 'ateista muzulmánok, Krisztus ellenségei' támadják Jézus Krisztus sírját, béke legyen vele," mondta Zawahri.

"Ha Benedict megtámadott minket, mi jó dolgokkal válaszolunk sértegetéseire. Felhívjuk Őt, és minden keresztényt, hogy váljanak muzulmánokká, akik nem ismerik el a Szentháromságot és a keresztrefeszítést," tette hozzá Zawahri.

Zawahri továbbá elmondta, hogy békefenntartókat küldeni Szudán Darfur régiójába "keresztes terv" és, hogy a régió minden muzulmánja "kéne, hogy védje magát."

"Van egy Keresztes terv, Kereszteseket küldeni Darfur-ba, hogy az egy új mezeje legyen a Keresztes háborúnak. Kelj fel, oh, Iszlám népe, hogy megvédd a földedet a Keresztesek agressziójától, akik az Egyesült Nemzetek álarca mögé bújva jönnek! Senki nem tud megvédeni benneteket (Darfur) csak a népszerű Szent háború!" mondta Zawahri.

Az Egyesült Államok hírszerző ügynöksége, a CIA megerősítette, hogy a szalag eredeti, és a videofelvételen szereplő személy Zawahri.

"A videoszalag technikai analízisének elvégzése után a CIA meggyőződéssel jelentheti ki, hogy a hang a szalagon Ayman al-Zawahri-é," jelentette ki a CIA szóvivője Michele Neff.

Azt nem tudják, hogy a felvétel pontosan mikor készült de az Egyesült Államok hivatalos szervei azt mondják, hogy a Pápa Szeptember 12-i beszéde után íródott.

Ez a 48-ik video amit az al-Quaeda az idén megjelentetett. Zawahri ebből 14-ben szerepelt.


Forrás: Wikinews

Fordította: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=63