Magyar művész Londonban – avagy ki is Tubel Blanka?
Dátum: 2011. április 07. csütörtök, 13:51
Rovat: Rendezvények, színház,cirkusz,mozi


Tubel Blanka

Magyar művész Londonban – avagy ki is Tubel Blanka?
Következő kiállítás: Április 12, este 8 óra
Helyszin: The Hope of Richmond (115-117 Kew Road, Richmond, London, TW9 2PN).
Welcome drink, akusztikus zene, jó hangulat, jó társaság, gyönyörű festmények. >>>Következő kiállítás: Április 12, este 8 óra

Helyszin: The Hope of Richmond (115-117 Kew Road, Richmond, London, TW9 2PN).

Welcome drink, akusztikus zene, jó hangulat, jó társaság, gyönyörű festmények.

Blanka, a székesfehérvári születésű fiatal művész, művészeti tanulmányainak és másfél év galériában való munkásságának befejezése után,2005-ben tette át székhelyét a színes és állandóan nyüzsgő világvárosba, Londonba.

Akárcsak mi mind, akik megpróbáljuk a szerencsénket külföldön, Blanka is átevezett a költözés, munkakeresés, magánélet hullámain, fent, lent, lent, fent, a rosszal mindig együtt jár a jó, a jóhoz hozzátartozik a rossz. Elválaszthatatlanok egymástól, de miért is cibálnánk szét őket, milyen egyhangú lenne az életünk!  Inkább építsünk rá, es használjuk fel a hullámokat, hogy a jó irányba vigyenek bennünket!


 

Blanka épp ezt tette. Mindig is vonzódott a rajzoláshoz, nem volt hát meglepetés, hogy elérkezett a ponthoz, amikor az élmények, tapasztalatok, behatások áttörtek a falon, es hihetetlenül erős, karakteres festményekként öltöttek alakot.

Főiskolai tanulmányai alatt fedezte fel vonzódását az emberi test rajzolása iránt, célja megragadni a fény és árnyék játékát a bőr és izmok gazdag, változatos felszínén. Talán mert az arc mimikái a legkifejezőbbek, Blanka nagy szeretettel készít portrékat. Rajong a test gyönyörű íveiért is, amiket a pasztell kréta vibráló színeivel vagy az élénk akril vastag textúrájával kelt életre.

Technikája egyedi es szokatlan, hiszen mellőzi az ecsetet es más művészeti eszközöket és kiegészítőket. Helyettük papírdarabkákkal fest, a papír lapjának, élének, textúrájának segítségével viszi fel a festéket a vászonra vagy fára, különböző hatásokat érve el ezzel. A felszín ettől szinte durva, egyenletlen lesz, a kép maga szenvedélyes. A lángoló nap színei térnek vissza az új képein, mintegy védjegyévé válva fejezik ki a művésznő mélyen nőies oldalát. Blanka felvállalja a nőiesség es a szexualitás fontosságát a 21. századi nők életében.

"Imádom a meztelen emberi testet, ez az a téma, amelyet újra es újra felfedezek munkásságom során, meg-megújulok benne. Festményeimet letisztultnak és egyszerűnek látom, mégis elég valósnak ahhoz, hogy kellőképpen tükrözzék szenvedélyem nagyságát...az univerzumot akarom a művészetembe sűríteni, nagyobbá és nagyobbá válni...művész vagyok, exhibicionista...állandó figyelemre és megújulásra van szükségem ahhoz, hogy létezzek és alkossak..."

A szemlélők egy progresszív-haladó témával, szokatlan és kísérletező hangulattal találják szembe magukat. Blanka provokatív, nyílt, egyenes, nem fél vászonra vinni a szexualitást és erotikát. Gazdag és intenzív színeivel, a már-már képregényszerű, mégis eleven figuráival Blanka friss, fiatalos, lendülettel és élettel teli világot teremt.

"Ezek a képzetek erősebb öntudatra ébresztenek bennünket"

www.blankatubel.comA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=104